Η απόφαση της ΟΙΕΛΕ για συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική απεργία της 30/3 μαζί με ΟΛΜΕ ΔΟΕ (ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ ) είναι σίγουρα ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να διανοιχθεί ένας διαύλος επικοινωνίας με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης. Ο κατακερματισμός του συνδικαλιστικού χώρου της εκπαίδευσης μπορεί να απέφερε προσωρινά οφέλη, όμως μακροπρόθεσμα ήταν καταστροφικός όπως απέδειξε και ο πρόσφατος νόμος 3848/2010.
Έχω την αίσθηση ότι αρχίζει πλέον να διαφαίνεται η ωρίμανση , με αργούς ρυθμούς είναι αλήθεια, διαμόρφωσης κοινών θέσεων από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία που θα αφορούν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης στην χώρα μας. Είμαστε όμως ακόμη στην αρχή. Η χρονική περίοδος της αμοιβαίας καχυποψίας, για να μην πω εχθρότητας, μεταξύ ΟΛΜΕ -ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ ήταν μεγάλη και η αδράνεια εξακολουθεί να επιδρά ανασταλτικά σε οποιαδήποτε μεταβολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και συμμετέχουμε στην απεργία δεν υπήρξε ( τουλάχιστον μέχρι σήμερα) μια κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών που να παρουσιάζει πρωτίστως τα ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ του εκπαιδευτικού χώρου.
Είναι σημαντικό να δώσουμε το παρόν όχι μόνο στην απεργία αλλά κυρίως στη συγκέντρωση της Τετάρτης. Είναι σημαντικό να παραμερίσουμε τους φόβους μας για το αβέβαιο επαγγελματικό μας μέλλον προστά στην προοοπτική μιας νέας ισχυρής δυναμικής που επιχειρείται να διαμορφωθεί στον εκπαιδευτικό χώρο.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/03 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ
ΟΤΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ.
ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΟΤΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΊΑ ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΝΟΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ.
Η αλλαγές στην εκπαίδευση είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές. Στην δημόσια εκπαίδευση οι αλλαγές θα είναι σε όλα τα επίπεδα ανατρεπτικές, με μόνο στόχο την κατασκευή του φθηνότερου δυνατόν σχολείου. Ας δούμε τι αλλαγές έρχονται εκεί και τότε θα καταλάβουμε τι αλλαγές έρχονται και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η ίδια η υφυπουργός, αν διαβάσετε την ομιλία της στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ λέει«η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης συνδυάζεται παράλληλα με τη στήριξη της ιδιωτικής» και αναφέρθηκε στην εγκύκλιο του Υπουργείου με την οποία διευκολύνεται η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων. Τι περιμένουμε λοιπόν; Την πλήρη ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων, την μετατροπή του ιδιωτικού εκπαιδευτικού σε πλήρως υποταγμένο στις προθέσεις του σχολάρχη εργαζόμενο. Η πόρτα της εξόδου στην ανεργία θα περιμένει ορθάνοιχτη. Αρκεί να διαβάσετε τις δηλώσεις τους κατά καιρούς και να καταλάβετε που πάει η κατάσταση. Στην φάση αυτή πρέπει να διεκδικίσουμε το νομικό-θεσμικό πλαίσιο που θα στηρίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα συνολικά και όχι μόνο αυτά που αφορούν το θέμα των απολύσεων μας. Να δείξουμε δυναμισμό σε κάθε απεργιακή εκδήλωση του κλάδου. Αυτοί μας έχουν ανάγκη!!! Χωρίς τον εκπαιδευτικό δεν υπάρχουν!!! Μαζικά να διεκδικίσουμε τα δικαιώματα μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου κάτι και για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστο Πρωτόπαπα που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγής του άρθρου 16, το οποίο χαρακτήρισε «αποτέλεσμα μετεμφυλιοπολεμικού συμβιβασμού». Θα έπρεπε το άρθρο να είχε καταργηθεί όταν ήταν αυτός μαθητής. Ίσως να το εκτιμούσε καλύτερα. Γιατί για τις γενιές των μαθητών που έρχονται δεν του καίγεται καρφί!!! Αρκεί για αυτόν η στήριξη αυτών που έχουν και κατέχουν. Στην σκιά τους βλέπει την πολιτική του καριέρα και στο μέλλον. Αυτοί που τον ψηφίζουν αλήθεια το ξέρουν;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλος ζητώ συγνώμη ειλικρινά για την διατήρηση της ανωνυμίας μου.
Τέρμα συνάδελφοι η ανοχή. Αν μας επιφυλάσσουν την πλέον ανασφαλή εργασιακή σχέση που είχαν ποτέ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αν μας θέλουν πρόβατα προς σφαγή κάθε καλοκαίρι, ας τους δείξουμε πόσο στρίγγλα μπορεί να γίνει το αρνάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι συνάδελφοι, ας μην ξεχνάμε οτι μετά από το ξεπούλημα του συνδικαλισμού, μετά το 1980, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και άλλοι παρόμοιοι δεν είναι τίποτε άλλο από τα αποτελέσματα αυτού του ξεπουλήματος: ξεπουλημένοι (και άρα αργυρώνητοι) και υποτιθέμενοι εργατοπατέρες που εξοφλούν την υποσχετική που τους έδωσαν...!!! Μαζί με αυτούς πρέπει να μοιράσουμε ευθύνες και σε αυτούς που τους έβαλαν στα πράγματα..!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι καλύτεροι θιασώτες της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία οι σχολάρχες (ΣΙΕΙΕ) πανηγυρίζουν με την πρόταση για το πιο (παλιό) ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ. Έτοιμοι να στηρίξουν το νέο έκτρωμα (πάντα με τις πλάτες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών) σκέφτονται τα κέρδη τους άρα δεν υπάρχει χρόνος για κριτική ή προτάσεις. Εξάλλου προκειται πάλι για ένα φθηνό σχολείο, εξεταστικό κέντρο βασανισμού παιδικών ψυχών. Η ευκαιρία λοιπόν να το στηρίξουν μεγάλη. Μαζί με τα παιδιά ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός με την "τρυφερή" πίεση του εργοδότη θα κινήσει το σύστημα. Να εφαρμοστεί επιτέλους ο κάθε νόμος που αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση. Να βγούν στο φως όλα τα κυκλώματα μαύρης εργασίας από ανασφάλιστους, χωρίς τα κατάλληλα προσόντα εκπαιδευτικούς που απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Να σταματήσει το καθεστώς της τρομοκρατίας προς τους εργαζόμενους. Είμαστε εκπαιδευτικοί και όχι "λαθρομετανάστες" στον χώρο της εκπαίδευσης!!! Μας βάζουν απέναντι σε κάθε ευκαιρία. Ακόμα και την έκπτωση στα δίδακτρα των παιδιών μας ζητάνε πίσω( ένω τους κάνουμε και διαφήμιση πηγαίνοντας τα στο σχολείο τους).
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια καλή αρχή όλα αυτά που διαβάζουμε. Καλή συνέχεια στις καταγγελίες που διαβάζουμε. Δεν υπάρχει ιδιωτικό σχολείο που να μην καταστρατηγεί ωράριο, να μην πραγματοποιεί διαβλητές ενδοσχολικές εξετάσεις. Αν έχουν τα κότσια οι ιδιοκτήτες ας δεχθούν οι ενδοσχολικές να πραγματοποιούνται από καθηγητές δημοσίου. Τότε να δούμε και τα συγκριτικά αποτελέσματα ιδιωτικών και δημοσίων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνω με το σχολιο του 20/4 5:17...και κατι ακομα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!!!