Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Μια εικόνα με πολλές προεκτάσεις

 Η σχολική χρονιά ξεκίνησε πριν από 3 σχεδόν μήνες. Τα ιδιωτικά σχολεία μειώνουν τα τμήματα τους, Τα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ κατακλύζονται από αιτήσεις για μείωση ωραρίου. Κάποια σχολεία επιχειρούν ακόμη και απολύσεις προβάλλοντας ως αιτιολογία την άρνηση συναδέλφων να δεχθούν μείωση ωραρίου.

Οι εκλογές τελείωσαν πριν από μία εβδομάδα. Αν κατάλαβαμε καλά συναινέσαμε είτε με την συμμετοχή μας είτε με την αποχή μας  στην αποδοχή της κυβερνο-μνημονιακής πολιτικής. Αν επίσης καταλάβαμε καλά η χώρα μας μέσω του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε "σκληρή" γλώσσα απέναντι στη Γερμανία της Μέρκελ, και στο μεταξύ η τροϊκα μετά τον ενθουσιασμό του Σεπτεμβρίου μας τραβά τώρα το αυτί.   

Μάλλον πρέπει να αισθανόμαστε κάπως σαν συμπαθή πτηνά της διπλανής εικόνας. Το ζήτημα είναι σε πιο κλαδί τοποθετούμε τους εαυτούς μας

Υ.Γ. Ζητούμε συγνώμη για τη (ολιγόμηνη ) διακοπή, Συνεχίζουμε....

2 σχόλια:

  1. Αναφορικά στις επικείμενες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχει νομική κάλυψη για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ή θα μας συμπαρασύρει η φημολογούμενη ρήτρα περί καταστρατήγησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και συνακόλουθης περικοπής μισθών σε περίπτωση επαπειλούμενου "κλεισίματος" επιχείρησης; Όχι τίποτε άλλο, να ξέρουμε δηλαδή τι μας περιμένει, μιας και αμειβόμαστε με βάση παλιότερη συλλογική σύμβαση εργασίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Στην αρχη της σχολικής χρονιάς οι περισσότεροι συνάδελφοι υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις οπου αποδέχονταν την μείωση του ωραρίου τους. Πολλοί όμως απο αυτούς υπέγραψαν και ένα έγγραφο του σχολείου, όπου σε γενικές γραμμές αναφέρει οτι για τα επόμενα χρόνια το ωράριο και οι απολαβές τους θα καθορίζονται απο την διεύθυνση ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου. Δυστυχώς παρά τις επίμονες πιέσεις μου δεν μου το δίνουν να το διαβάσω οι συνάδελφοι!!
    2. Πριν 10 μέρες ενημέρωσα προσωπικά την υπεύθυνη για τα ιδιωτικά σχολεία στην Β΄θμια εκπαίδευση για τις παρατυπίες που γίνονται σε ολα τα ιδιωτικά σχολεία του νομού, αλλά και για τους ελέγχους που υποχρεώνονται να κάνουν απο τον νόμο οι προιστάμενοι των διευθύνσεων. Μετα απο λίγες μέρες και συγκεκριμένα την δευτέρα 15/11 όπου λόγω εκλογων τα σχολεια ηταν κξλειστά, το σχολείο μου λειτούργησε. Συνάδελφος κατήγγειλε τηλεφωνικα στον προιστάμενο το γεγονός, ο οποιος αρνηθηκε να κανει έλεγχο αν δεν του έδινε τα στοιχεία της!!!

    Μηπως πρεπει οι κινήσεις μας απο εδώ και εμπρός να είναι περισσότερο "σκληρές";;
    Τελος για μια ακόμα φορα επισημαίνω την ανάγκη να έλθουν εδώ στην επαρχία εκπρόσωποι της ομοσπονδίας πιο πολύ για να νοιώσουν την παρουσία μας οι εργοδότες!!...Δυστυχώς μόνος μου αντιμετωπίζω πολλα προβλήματα κυρίως απο τους συναδέλφους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή