Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

.... και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Ώρα 3.00 μόλις είχαμε σηκωθεί από το μεσημεριανό τραπέζι. Τα παιδιά ως συνήθως έφυγαν πρώτα, εμείς καθίσαμε στην κουζίνα.
- Μπαμπά κάποιος σε φωνάζει από έξω...
Το κουδούνι είναι εκτός λειτουργίας εδώ και κάποιους μήνες τώρα.
Βγαίνω στην πόρτα. Ένα μηχανάκι παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο και κάποιος να κρατά έναν φάκελο.
- Ο κ.........., έχω να σας παραδώσω κάτι χαρτιά είπε μάλλον αμήχανα .
Γνωρίζα, αλλά ας μην καθίσουμε έξω, να περάσει μέσα  καλύτερα.
Κατατοπισμένος και εξυπηρετικός ο δικαστικός επιμελητής. Θα περιμένει να κάνω κάποια τηλεφωνήματα.εξάλλου δεν υπάρχει και βιασύνη...
Έγιναν τα σχετικά τηλεφωνήματα στην ομοσπονδία. Οδηγίες, προσοχή σε ποια έγγραφά θα υπογράψεις να βεβαιωθείς ότι υπάρχουν εις διπλούν, ότι είναι πανομοιότυπα, να υπογράψεις και να γράψεις, να υπογράψεις και να γράψεις, να μην παραλάβεις την επιταγή...
Μεσημέρι ήτανε, ζέστη είχε, προσφέραμε μια παγωμένη λεμονάδα, ευχαρίστησε ευγενικά, πιάσαμε την κουβέντα. Καταγγελίες συμβάσεων παραδίδει, καθημερινά, σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, του δημόσιου τομέα...η ανεργία εξαιρέσεις δεν κάνει ... "Αυτοί οι Ευρωπαίοι θέλουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί. Μην ανησυχείς όμως, εσείς δε χάνεστε. Με τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης τα ιδιωτικά δεν θα κλείσουν."
Με πιάνει μια μελαγχολία. Όχι δεν θα κλείσουν! Απλώς δασκάλους θα αλλάξουν. Οι παλιά φουρνιά  φεύγει. Μετά από 10 - 15 χρόνια κάηκε,  μπαγιάτεψε, μιλάει πολύ και στοιχίζει ακόμη  περισσότερο. Το βάρος στους ώμους των νέων συναδέλφων. Ώσπου και εκείνοι με τη σειρά τους να καούν και να μπαγιατέψουν ίσως σε 6 ίσως σε 7 χρόνια. Τα μοντέλα πρέπει να αλλάζουν τακτικά για να κινείται η αγορά...  Φουρνιές είμαστε... Προϊόντα αναλώσιμα. Μοντέλα με σύντομη ημερομηνία λήξης.
 Όμως για φαντάσου μέσα από την κρίση να αναδυθεί τροπαιοφόρος και  εξαγνισμένη η ιδιωτική εκπαίδευση...
-Είναι καλή και  η αποζημίωση...
- Για δεκαοκτώ χρόνια δουλειάς;  
Μένει άφωνος  ο κ. δικαστικός επιμελητής. "Δεκαοκτώ χρόνια ...."  


Δεξαοκτώ χρόνια σε δύο γραμμές .

Παρέλαβa ο ίδιος ,
υπογραφή

και να προσθέσω ιδιοχείρως:
"Θεωρώ την απόλυση μου καταχρηστική και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαιώμα μου."  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου