Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Σκηνές από ταινία προσεχώς...

Γράφαμε το καλοκαίρι για την περίπτωση συναδέλφου όπου επιστρέφοντας από άδεια ανατροφής τέκνου, ο ιδιοκτήτης πρότεινε μείωση ωραρίου και στην άρνηση της να την αποδεχθεί τελικά την απέλυσε. Το άρμοδιο πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο τελικά συνεδρίασε, αποφάσισε ότι η απόλυση δεν ήταν σύνομη με άμεση συνέπεια την υποχρέωση του ιδιοκτήτη να επαναπροσλάβει την εκπαιδευτικό. Μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις η εκπαιδευτικός επανέρχεται στην εργασία της με το ωραριο που είχε προ της άδειας. Για να συμβεί όμως αυτό απολύθηκε ο συνάδελφος που είχε προσληφθεί το Σεπτέμβριο και προτάθηκε απο τον ιδιοκτήτη σε άλλο συνάδελφο που εργαζόταν τουλάχιστον έξι χρόνια στο σχολείο να μειωθεί το ωράριο του. Ο συνάδελφος  τελικά συναίνεσε στη μείωση ωραρίου.....

Το έργο αυτό θα το δούμε πολλές φορές απο τον προσεχή Σεπτέμβρη. Ο καιρός πλησιάζει. Πρέπει  όλοι μας να αντιληφθούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο ΚΑΝΕΙΣ μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζει για καιρό τις  εργοδοτικές πιέσεις μόνος του. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και η Ομοσπονδία πρέπει να χτίσουν την αμυντική μας γραμμή και όλλοι μας πρέπει να ανασυνταχθούμε προετοιμασμένοι για την επερχόμενη εργοδοτική λαίλαπα.

Υ.Γ. Η περίπτωση δεν είναι προφανώς μοναδική. Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε και να αποκαλύψουμε αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Σχολιάστε και επικοινωνήστε μέσω του blog. Η ενημέρωση θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε πλήρως την κατάσταση που επικρατεί και να προετοιμαστούμε για τον δύσκολο Σεπτέμβρη. Χρειαζόμαστε ρεαλισμό, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Είμαστε η  ψυχή των σχολείων και όσο εμείς παλεύουμε ο θάνατος δε πλησιάζει......

2 σχόλια:

  1. Tι έγινε στην συνάντηση στο υπουργείο ;
    Αληθεύουν αυτά που υπάρχουν στο esos ;
    Ποιός θα μας ενημερώσει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεδριάζει το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ στις 24-3-2011 στις 13:00

    ΑπάντησηΔιαγραφή