Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η του ΣΙΕΛ εκκλησία ( με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου)

Είχε κάτι το διαφορετικό η ΓΣ του ΣΙΕΛ που έγινε την Κυρ. 20/06 στην Αθήνα. Θα μπορούσες να διακρίνεις ακόμη και τα χαρακτηριστικά μιας τελετής ενηλικίωσης και απογαλακτισμού από την στοργική θαλπωρή του συνδικαλισμού των έτοιμων λύσεων, είτε αυτές είναι κομματικές είτε και παραταξιακές. Το σκηνικό ήταν γνώριμο: Οι εκπρόσωποι του ΔΣ στο πάνελ, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στις πρώτες θέσεις και λίγο πιο πίσω. Τα μικρόφωνα ετοιμοπόλεμα.  Ολόγυρα πρόσωπα νέα, διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στις ΓΣ. Πρόσωπα που ζητούσαν να μιλήσουν, να ακουσθεί ο ΛΟΓΟΣ τους, να ασκήσουν κριτική, να καταθέσουν τις ιδέες και τον προβληματισμό τους.  Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συνεναιτικοί, χωρίς τις γνώριμες λεκτικές κορώνες που στόχο έχουν να συνεγείρουν τα πλήθη, χωρίς τον στόμφο που πηγάζει από το αξίωμα, χωρίς τους τόσο γνωστούς τακτικιτισμούς που αποσκοπούν στην ισοπέδωση κάθε διαφορετικής γνώμης και άποψης.

Πάνω από 20 συνάδελφοι μίλησαν από όλο το ηλικιακό φάσμα, από μικρά και μεγάλα σχολεία. Συνάδελφοι που κάνουν τα πρώτα βημάτα στο δύσκολο χώρο της Ιδ. Εκπαίδευσης  και συνάδελφοι συνταξιούχοι ή και λίγο πριν την σύνταξη. H συναισθηματική φόρτιση έντονη, η αγωνία και η οργή κοινή : Όχι, δεν μας πήραν τη μισή ζωή, μας την πήραν όλη. Το συμπέρασμα αβίαστο : Δεν θα περιμένουμε μοιρολατρικά το τέλος. Επιθυμία να γεφυρωθεί επιτέλους το χάσμα μεταξύ ΟΙΕΛΕ και ΟΛΜΕ -ΔΟΕ που ίσως τελικά να εδράζεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις των ηγεσιών. Προτάσεις για διαρκή και άμεση ενημέρωση των μελών, για τακτικές ΓΣ από τον Σεπτέμβριο, για παρεμβάσεις που θα στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω μας για ενημέρωση των γονέων. Αναλύσεις για τους στόχους του νέου πολυνομοσχέδιου Διαμαντοπούλου, ιδέες και απόψεις. Τα μικρόφωνα έστεκαν βουβά, σχεδόν κανένας δεν επέλεξε να μιλήσει ΑΠΟ το βήμα ΠΡΟΣ τους άλλους. Οι φωνές έβγαιναν μέσα από την πλατεία, μέσα από το σώμα. Μία στάση που έστω και σημειολογικά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.Φωνές , σοβαρές, μετρημένες κάποιες αγωνιώδεις και οργισμένες. Όλοι, γεγονός περίεργο για ΓΣ, ήθελαν να ακούσουν.

Όχι δεν ήταν ούτε το πλήθος μέγα ούτε παλμός έντονος , ούτε οι αγορεύσεις πύρινες. Δεν είχε κανένα από τα γνώριμα χαρακτηριστικά των τελευταίων χρόνων αυτή η ΓΣ. Είχε όμως φρεσκάδα νέες ιδέες, διαθεση για σύνθεση απόψεων, επιθυμία για συστράτευση και ενότητα. Ίσως τελικά δεν ήταν ούτε και ΓΣ αφού δεν προέκυψαν αποφάσεις για να εγκριθούν από το σώμα δια ψηφοφορίας.

ΥΓ. Ίσως περιμένατε από αυτή την ανάρτηση να διαβάσετε τις επόμενες κινήσεις του ΣΙΕΛ αλλά αναλυτικά και τις απόψεις που ακούστηκαν. Σκόπιμη παράλλειψη καθώς έχω την ελπίδα ότι οι συναδελφοι που ήταν εκεί διαβάζουν το blog και  μπορούν, σίγουρα καλύτερα απο μένα να μεταφέρουν τις προτάσεις. Εγώ εντυπωσιάστηκα από την ατμόσφαιρα.

ΥΓ2. Αναγνώστες, μέλη σωματείων της ΟΙΕΛΕ, που επιθυμούν να αρθρογραφήσουν στο blog, μπορούν να επικοινωνούν στο oiele.forum@gmail.com

3 σχόλια:

  1. Σχετικά με το αμφιλεγόμενο (;) ζήτημα της αναιτιολόγητης ή μη απόλυσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω, το οποίο αφορά το ζήτημα ευρύτερα, πόσο μάλλον στον προστατευόμενο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης http://elawyer.blogspot.com/2010/06/blog-post_8855.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ 22/6/2010 ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΩ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΙΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΩΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!
    ΕΣΤΙΑΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ:
    1. ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ, ΟΠΩΣ:ΕΝΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
    2. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!
    ΠΡΟΧΩΡΗΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ.
    ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΙΔ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

    ΕΦΥΓΑ ΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ!

    ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΩ: ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΙΣΟ!

    ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟ, ΣΤΑ 7 ΤΗΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ: ΜΠΑΜΠΑ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ?.ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ...ΑΠΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΙΗΣΗ!!

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέστε κι αυτό ! Μόνο με παρέα τα ΜΑΤ κυκλοφορεί η Αννούλα !

    Από Θεσσαλονίκη εχθές 28/6
    http://www.youtube.com/watch?v=qCJw15Pr4wU&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή