Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Όλα στους εμπόρους της εκπαίδευσης

Πέρασε στα ψιλά γράμματα μιας μόνο εφημερίδας η αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε η κατά τα άλλα μονίμως διαβουλευόμενη υπουργός ΥΠΔΒΜΘ. Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή καταργούνται τα άρθρα 1 και 3 του Ν.2545/1940 για τα φροντιστήρια και δίνεται έτσι η δυνατότητα και σε νομικά πρόσωπα (κάθε είδους εταιρείες) να ανοίγουν φροντιστήρια και μάλιστα χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των αδειών ! Η απόφαση αυτή πάρθηκε δήθεν για να συμμορφωθεί η νομοθεσία της χώρας με κοινοτικές οδηγίες περί κλειστών επαγγελμάτων, στην πραγματικότητα όμως για να ικανοποιήσει ένα πάγιο εργοδοτικό αίτημα στην κατεύθυνση φροντιστηριοποίησης των ιδιωτικών σχολείων. Και επειδή μέχρι τώρα τους «χαλούσαμε τη σούπα», βρήκαν τρόπο να ανοίξουν φροντιστήριο σε κάθε ιδιωτικό σχολείο και να αποσαθρώσουν περαιτέρω τον ήδη ήδη χειμαζόμενο εργασιακό χώρο των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια.

17 σχόλια:

  1. Θα αδικούσαμε την κ.Διαμαντοπουλου αν καταλογίζαμε αποκλειστικά σε εκείνη τη συγκεκριμμένη τακτική που συνίσταται, αρχικά στην κατ΄επίφαση διαβούλευση, εν συνεχεία στη προφορική "συμφωνία" των εμπλεκομένων μερών και τέλος στην κατάθεση διατάξεων εντελώς αντίθετων με τα "συμφωνηθέντα". Η τακτική αυτή είναι κυβερνητική επιλογή, οπως διαφαίνεται και στην εξελίξεις για το "άνοιγμα" των "κλειστών" επαγγελμάτων.
    Το ερώτημα είναι πως μπορούμε να αντιδράσουμε. Σίγουρα η πληροφόρηση είναι το πρώτο βήμα. Αλλά δεν αρκεί.
    Πρέπει να φτύσουμε την καραμέλλα ότι όλα γίνονται στο όνομα του μνημονίου και της εναρμόνισης με την Ευρωπαική νομοθεσία.
    Ας μάθουμε επιτέλους τι ακριβώς αναφέρεται στις κοινοτικές οδηγίες, τι τελικά ισχύει στις άλλες Ευρωπαϊκες Χώρες και ας προσαρμόσουμε την τακτική μας.
    Αλλάζουν όλα με σχεδόν αστραπιαίο ρυθμό. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα γεγονότα να μας προσπεράσουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε qed,

    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Στην "κυρία" Διαμαντοπούλου δεν πρέπει να καταλογίσουμε τη συγκεκριμένη τακτική της κυβέρνησης. Οφείλουμε,όμως, να τις καταλογίσουμε τα παρακάτω.
    1) Η ομοσπονδία μας είναι η μόνη ομοσπονδία την οποία η "κυρία" την έχει γραμμένη στα παλιά της τα παπούτσια. Την ΟΛΜΕ και τη ΔΕΟΕ τις συναντά που και που εμάς ποτέ.
    2) Μας πήρε πίσω το νόμο εν μία νυκτί.
    3) Μας δούλευε κανονικότατα όταν επί Νέας Δημοκρατίας φοβόμασταν ότι ο Στυλιανίδης θα μας πάρει πίσω το νόμο (θυμίσου ότι είχε κυκλοφορήσει και σχετικό non paper) και κατεβήκαμε σε απεργία, είχε έρθει στο θέατρο για να υποστηρίξει δήθεν τα δίκαιά μας. Βέβαια στο θέατρο δεν έκατσε γιατί μόλις είδε τον Πέτρο τον Ευθυμίου την τσίμπησε μύγα τσε τσε και την κοπάνησε.
    4) Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είναι η μόνη κατηγορία εκπαιδευτικών που η "κυρία" τους ξέσκισε. Ειλικρινά δεν ξέρω και κατά πόσο υπάρχει νόημα στο να υπάρχει η ομοσπονδία μας πέρα από συναισθηματικούς και ιστορικούς λόγους. Στην ουσία είναι τέτοια η αντιμετώπιση του υπουργείου που οι άνθρωποι δε μπορούν να κάνουν τίποτα.
    Περαστικά μας και καλή μας τύχη στα δύσκολα που έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που προκύπτει από τις συζητήσεις στο σχολείο μου είναι ένα πνεύμα αν όχι ηττοπάθειας τουλάχιστον αδιαφορίας. Αυτό είναι χειρότερο. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα ΜΜΕ βάλουν καθημερινά εναντίον του συνδικαλισμού και οι ηγεσίες αμφισβητούνται έντονα. Το κλίμα το διαμορφώνει ο καθένας μας! Κουβέντα και πάλι κουβέντα μέσα στα σχολεία για να διαμορφωθούν οι νέες ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή δεν είναι υπουργός Παιδείας αλλά υπουργός Επιχειρηματικότητας και Φροντιστηριούχων!

    http://enotikiprotovouliavyronas.blogspot.com/

    Μετά το στήσιμο από εργοδοτικά συμφέροντα του ψευδο-«σωματείου εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών νομού Αττικής», η τροπολογία της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Υπηρεσιών Ασύλου κ.λπ.» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δίνει τη δυνατότητα να ιδρύουν και να λειτουργούν φροντιστήρια ελληνικοί και ξένοι εξωδιδακτικοί επιχειρηματικοί παράγοντες στο πλαίσιο της πλήρους απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, βαθαίνει περαιτέρω τον εργασιακό μεσαίωνα στην ιδιωτική εκπαίδευση.

    Οι εργοδότες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (EUROPALSO) αλλά και το σωματείο των φροντιστηρίων του ΟΜΗΡΟΥ προχώρησαν σε υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον εαυτό τους, δηλαδή το παραπάνω «σωματείο», που μειώνει τις ήδη πενιχρές αμοιβές των καθηγητών στα κέντρα (φροντιστήρια) ξένων γλωσσών σε ποσοστό που φτάνει το 50%. Με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και με χουντικές μεθόδους, το παραπάνω «σωματείο», που η πρόεδρός του επαγγέλλεται την ταμία, κατάφερε να υφαρπάξει την αντιπροσωπευτικότητα του κλάδου των καθηγητών των κέντρων (φροντιστηρίων) ξένων γλωσσών στο νομό Αττικής όπου εργάζονται χιλιάδες καθηγητές και παρακολουθούν μαθήματα εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές.

    Το προηγούμενο διάστημα η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη Α.Ε. παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών με το σύστημα franchise στο χώρο των φροντιστηρίων, οι επιταγές της Ε.Ε. και της Τρόικας διαμόρφωσαν το πεδίο προκειμένου η κατάπτυστη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να δώσει τη δυνατότητα να ιδρύουν και να λειτουργούν φροντιστήρια όχι μόνο φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα.

    Η συνεχής μεταφορά δημόσιων πόρων από τη δημόσια στην ιδιωτική εκπαίδευση των αδηφάγων επιχειρηματικών συμφερόντων με παράλληλη υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών είναι στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί ήδη από καιρό αντιμετωπίζονται σαν ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ένα χώρο όπου βασιλεύει η εργασιακή περιπλάνηση, η ανασφάλιστη εργασία, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το βάρβαρο καθεστώς της ωρομίσθιας αμοιβής.

    Η Α. Διαμαντοπούλου δεν είναι υπουργός Παιδείας αλλά υπουργός της Αγοράς, της Επιχειρηματικότητας και της Ανταγωνιστικότητας! Οι καθηγητές στα ξενόγλωσσα και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης από κοινού και μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα απαντήσουν δυναμικά στις συνεχείς προκλήσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε και αυτό από σχολιο στο rovithe.blogspot.com


    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=899842335629875184&postID=8930531521061510030

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρτυρία δανείου που ελήφθη από την κα Madlen Claus
    γεια σας έχω μια μαρτυρία για εσάς που είναι σχεδόν σε όλα τα φόρουμ. Μιλάμε μόνο για την κυρία Madlen Claus, μια συγκεκριμένη δανειστή. υπέροχο και πολύ σοβαρό. Αποφάσισα να πάω σε αυτόν γιατί σπατάλησα πολύ χρόνο και τα χρήματά μου. Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω γιατί νόμιζα ότι θα ήταν σαν τους άλλους ψευδείς δανειστές, αλλά μου απέδειξε ότι είναι εξαιρετική, ειλικρινής και σοβαρή. Μαζί της είχα το δάνειο μου σε λιγότερο από 72 ώρες μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
    Σημείωση: Δεν πλήρωσα καμία προμήθεια πριν από τη λήψη του δανείου μου

    Γι 'αυτό παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί της εάν χρειάζεστε δάνειο από σοβαρό δανειστή όπως αυτή. Εδώ είναι το email του:
    madlenclaus@gmail.com
    madlenclaus@gmail.com
    madlenclaus@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σε όλους, ελπίζω ότι όλα είναι καλά ;; Το όνομά μου είναι κα Monica Hvan, είμαι από την Καβάλα. Πριν από λίγες εβδομάδες, βρέθηκα σε άσχημη οικονομική κατάσταση και χρειάζομαι επείγον δάνειο για να πληρώσω τους λογαριασμούς και να τους πάρω πίσω λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης που η τράπεζά μου αρνήθηκε να μου δώσει ένα δάνειο, οπότε δεν είχα άλλη επιλογή από το να ψάξω ένα ακάλυπτο δάνειο online Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου, ήμουν θύμα απάτης και έχασα περίπου 1200 ευρώ, ήμουν σε μεγαλύτερο πρόβλημα και σχεδόν έδωσα την ελπίδα να λάβω δάνειο μέχρι να βρω Ηλεκτρονική αλληλογραφία, η ανάρτηση ήταν κοινή μαρτυρία του κ. Ντάγκλας από την πολιτεία της Αριζόνα που αποδεικνύει πώς έλαβε 50.000 $ από την Glauber Loan Inc. μετά την ανάγνωση της ανάρτησης. Αποφάσισα να επικοινωνήσω με την Glauber Loan Inc. μέσω email: (glauberloanlenders@gmail.com) Το αίτημά μου για ένα ακάλυπτο δάνειο ύψους 35.000 ευρώ εγκρίθηκε εντός 48 ωρών από το αίτημά μου και το δάνειο μου καταβλήθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό μου άψογος.

    Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και επίσης να συμβουλέψω τους αιτούντες δάνεια να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν πολλοί απατεώνες έξω από τους οποίους ο μόνος στόχος είναι να εξαπατήσει αθώους δανειολήπτες, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί και επαγρύπνοι .. για αυτούς που χρειάζονται δάνειο, προτείνω την Glauber Loan Inc., μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μέσω email: (glauberloanlenders@gmail.com)
    Σημείωση: Δεν πλήρωσα καμία προμήθεια πριν από τη λήψη του δανείου μου

    Σας ευχαριστώ που διαβάσατε τη μαρτυρία μου, σας εύχομαι καλή τύχη.


    Μόνικα Χβάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΑΝΕΙΟ

    Δίνουμε δάνεια σε διαφορετικό νόμισμα ,. Διαδικασία έγκρισης 24 ωρών. Προσφέρουμε Δάνειο με χαμηλό επιτόκιο. Εγγυόμαστε κάθε είδους Δάνειο, Σχέδιο χρηματοδοτικής κυβέρνησης και Έργο Επενδυτών, Επιχειρηματικό δάνειο, Προσωπικό δάνειο κ.λπ.


    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: accessloanfirm2030@gmail.com
    Ή
    Whatsapp: +79258159150


    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρειάζεστε ένα δάνειο έκτακτης ανάγκης για να εξοφλήσετε το χρέος σας ή ένα μετοχικό δάνειο για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας; Έχετε απορριφθεί από τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς; Χρειάζεστε ενοποίηση δανείου ή υποθήκη; Μην ψάχνετε άλλο, γιατί είμαστε εδώ για να αφήσουμε πίσω μας όλα τα οικονομικά σας προβλήματα. Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: {larrybright424@gmail.com Προσφέρουμε δάνεια σε ενδιαφερόμενα μέρη με λογικό επιτόκιο 2%. Το εύρος είναι από 5.000,00 ευρώ έως 100.000.000,00 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρειάζεστε δάνειο; προσωπικά δάνεια? επιχειρηματικά δάνεια; στεγαστικά δάνεια? χρηματοδότηση γεωργικών έργων και έργων; δίνουμε όλα τα είδη δανείων με επιτόκιο 2%! Επικοινωνία email; richardcosmos5@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί αιτούντες δάνειο,

    Έχετε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε ως οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και οικονομικά αναξιοπαθούντες ανθρώπους. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία: e-mail: elenanino0007@gmail.com

    Ονομα:
    Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    Διάρκεια δανείου:
    Αριθμός κινητού:

    Σας ευχαριστώ και ο Θεός να έχει καλά
    Ίngrid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι ο Rezek Ahmad από το Κατάρ. αλλά ζω στην Αθήνα, Πρωτεύουσα της Ελλάδας, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να ειδοποιήσω όλους τους αιτούντες δάνειο να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί υπάρχουν απατεώνες παντού. Πριν από λίγους μήνες ήμουν οικονομικά πιεσμένος και λόγω της απελπισίας μου με απάτησαν αρκετοί διαδικτυακοί δανειστές. Σχεδόν είχα χάσει την ελπίδα μου μέχρι που ένας φίλος μου με παρέπεμψε σε μια πολύ αξιόπιστη εταιρεία που φοβάται τον Θεό, που ονομάζεται Loan Credit Institutes, η οποία μου δανείζει ένα ακάλυπτο δάνειο 350.000 ευρώ κάτω από 72 ώρες εργασίας χωρίς άγχος. Εάν χρειάζεστε οποιοδήποτε δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους μέσω email. (loancreditinstitutions00@gmail.com) ή Whatsapp: +393509811524.. Χρησιμοποιώ αυτό το μέσο για να ειδοποιήσω όλους τους αιτούντες δάνειο λόγω της κόλασης που πέρασα στα χέρια αυτών των δόλιων δανειστών. Και δεν εύχομαι ούτε ο εχθρός μου να περάσει από τέτοια κόλαση που πέρασα στα χέρια αυτών των απατηλών δανειστών στο διαδίκτυο, θα ήθελα επίσης να με βοηθήσετε να περάσω αυτές τις πληροφορίες σε άλλους που έχουν επίσης ανάγκη από δάνειο μόλις έχω λάβει επίσης το δάνειό σας από Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου, προσεύχομαι ο Θεός να τους ευλογεί για πάντα για τα καλά πράγματα που έχουν κάνει στη ζωή μου. μέσω email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή whatsapp +393509811524.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πώς θα μπορούσα να αγοράσω το δικό μου σπίτι. Ονομάζομαι Christopher Nissan, από τη Δανία, θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στα Πιστωτικά Ιδρύματα που με βοήθησαν με ένα δάνειο 100.000,00 $ να αγοράσω ένα δικό μου σπίτι με χαμηλό επιτόκιο 2%, μετά την απόρριψή μου τράπεζα και άλλους χρηματοοικονομικούς φορείς που επισκέφτηκα. Θέλω επίσης να απευθυνθώ στο ευρύ κοινό, καθώς συνιστώ σε όποιον χρειάζεται οικονομική βοήθεια να επικοινωνήσει με αυτήν την εταιρεία για να μην πέσουν σε λάθος χέρια αναζητώντας υπεύθυνο δάνειο μέσω της διεύθυνσης email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή Whatsapp : +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα σε όλους, Το όνομά μου είναι Akuzuk, είμαι πολίτης της Λετονίας. ζω στην Ιορδανία. Θέλω να συστήσω σε όποιον χρειάζεται δάνειο να επικοινωνήσει με τα Πιστωτικά Ιδρύματα Δανείου που μου έδωσαν δάνειο 305.000,00 $ για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου. Τα πιστωτικά ιδρύματα δανείου είναι μια νόμιμη χρηματοοικονομική εταιρεία πιστοποιημένη από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Προσφέρουν όλα τα είδη δανείων, π.χ. προσωπικό δάνειο, ενοποιημένο δάνειο, επενδυτικό δάνειο, δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων, δάνειο κολάζ και δάνειο υγείας. Email επικοινωνίας: loancreditinstitutions00@gmail.com ή WhatsApp: +393509811524

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σε όλους, με λένε Haitham Saleh Al-Hatar, είμαι τόσο χαρούμενος σήμερα. Έλαβα την απόφασή μου από έναν άνθρωπο που φοβάται τον Θεό, επίσκοπο Ηλία, όταν έχασα κάθε ελπίδα ότι δεν μπορώ να πάρω πια δάνειο επειδή με απατούν πολλοί δανειστές, αλλά ενθαρρύνω τον εαυτό μου και κάνω ένα τολμηρό βήμα και κάνω αίτηση με αυτόν τον δανειστή, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα λέω ότι μόλις έλαβα το δάνειό μου των 15.000 ευρώ και θα σας συμβουλέψω όλους που τον χρειάζονται για δάνειο
    email: loancreditinstitutions00@gmail.com ή WhatsApp: +393512114999

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Θεός να ευλογεί τα Δανειακά Πιστωτικά Ιδρύματα. επειδή μου έδωσε ένα δάνειο 95.000 ευρώ που ζήτησα, είμαι πολύ χαρούμενος τώρα με την οικογένειά μου τώρα. εάν χρειάζεστε έναν σκοπό δανείου, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτήν την εταιρεία σήμερα στο {loancreditinstitutions00@gmail.com} ή στο whatsapp: +393512114999

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίρνω ένα δάνειο από το ευρωπαϊκό μέρος του κόσμου, είμαι εδώ για να σας προτείνω όλους όσοι χρειάζεστε οικονομική βοήθεια να επικοινωνήσετε με τον κ. Ηλία για την αίτηση δανείου σας. Επικοινώνησα μαζί τους για την αίτηση δανείου μου και παίρνω με επιτυχία ένα δάνειο 25.000 ευρώ μετά από κάποια δέουσα επιμέλεια που με κάνει σχεδόν απελπισμένη. επικοινωνήστε μαζί τους στο. email {loancreditinstitutions00@gmail.com} ή αριθμός whatsapp: +393512114999.

    ΑπάντησηΔιαγραφή